Cukkinis-spárgás rizstejszínes pörkölt

Olyan rég volt már recept, épp itt az ideje, hogy gyarapítsam ezt a témakört, egyre gyakrabban fordul elő, hogy finomat főzök magamtól. 

Nagyon textúra függő vagyok evés terén, néha jobban is érdekel, mint az íz. 

Ez a recept annyira egyszerű, és egész könnyed is, ahhoz képest, hogy pörköltre hajaz.

Hozzávalók:

– vörös hagyma

– cukkini

– spárga

– füstölt tofu

– főzőtejszín (rizs)

– szójaszósz (opcionális)

– Szafi Free nokedli

Elkészítés:

Vízzel üvegesre pirítom a hagymát, ha elpárolgott beleteszem a zöldségeket: pár perccel előbb a cukkinit, később a spárgát. Ha már meg kellően átpirult, belehelyezem a kockára vágott tofut és pirítom őket, itt vagy egy kis jó minőségű margarint vagy olíva olajat teszek bele, hogy összeérjenek az ízek. Végül ráöntöm a rizstejszínt, zöld fűszerezem, kicsit sózom.

Nokedli elkészítése pedig a Szafi Free címkén szerepel, de egyébként csak vízzel kell elkeverni és szaggatni.

A tetejére Dr Oetker vegan tejfölt tettem, de elhagyható.

Körülbelül 45 perc elkészíteni, és igazán finom étel, próbáljátok ki! 🙂 

Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.

 FACEBOOK |INSTAGRAM |

 

 

 

Tovább a blogra »