A hosszú hétvégék munkaszüneti napok arra sarkallnak, hogy minél több mindent készítsek el otthon. Már elvből nem állok be a sorba egy ilyen hétvége előtti nap, amikor tömegével érkeznek az emberek a boltokba.
Pedig rám is rám jön frász, hogy nem lesz nyitva bolt, mit fogunk enni, de mindig rá kell jönnöm, ha egy hétig nem mennénk vásárolni, akkor sem halnánk éhen, esetleg Leopold.
Sőt, ezek a napok arra is jók, hogy kicsit kitisztul a hűtő, a szekrények polcai és kicsit elszakadok a raktározó üzemmódból.
Na meg beindul a fantázia, de minimum a keresés Google-ben. Nem saját recept (hogy is lenne), de miután kiraktam a kifliről a képeket sokan kértétek,
így megmutatom vegánná formálva:
|| HOZZÁVALÓK:
– 350 g búzaliszt (lehet teljeskiőrlésű is, vagy fele-fele)
– 250 ml növényi tej
– 25 g élesztő
– 1 teáskanál só
– 1 kávéskanál kristálycukor
– 1-2 evőkanál olívaolaj
|| ELKÉSZÍTÉS:
Eredeti recept INNEN! képekkel a készítésről.
Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.