Piacos házhozszállítás – Így működik!

Napról-napra egyre jobban beleásom magam a piacozás világába, és egyre érdekesebb dolgokat találok.  Pár hete tűnt fel először Instagramon egy olyan gazdálkodás, ahol zöldségeket szállítanak házhoz. Nem sokat kellett kutatnom, hogy rátaláljak hasonló vállalkozásokra, így múlt héten megrendeltem első piacos csomagomat Szorgos Gazdától. Biztosra mentem, hiszen tőlük már többször vásároltam az Élesztő piacon, így tudtam,… Tovább »

Tofu rántotta a tökéletes hétvégi reggeli

Szeretek jókat, finomakat enni, de annyira nem nyűgőz le semmilyen étel vagy kreáció, hogy én sopánkodjak vagy vágyakozzak, olyan ételre, amiért állatokat tartanak rossz körülmények közt, majd kegyetlenül ölnek meg.  Főleg úgy, hogy a legtöbb hagyományos étel veganizált változata nem csak jobban esnek, de sokkal jobban ízlenek, mint kínokat megélt társuk.  A tofu rántotta az… Tovább »

Csoda étterem Jesolóban, túl a pizzán és a spagettin!

Amikor valaki csak növényi táplálékot fogyaszt gyakran kapja a kérdést, hogy “de akkor mit eszel”? Minden túlzás nélkül mióta ez az életforma vált be nálam a legjobban, azóta olyan különleges, ízletes ételeket, hozzávalókat kóstolok, amelyeket korábban sosem. Nem beszélve arról, hogy milyen elképesztő enteriőrrel, szimpatikus miliővel rendelkező éttermekben jártam azóta, ezt csak élvezni lehet! Ettől… Tovább »

Vegan hortobágyi nemhúsos palacsinta

Nagyon hangulatfüggőevő vagyok a saját kereteimen belül. Mindig figyelek arra, hogy mit kíván a szervezetem és sosem erőltetek magamra semmit, mert az egészséges. Azonban keresem az alternatívákat, ha például nagyon megkívánom a fagyit, akkor készítek magamnak itthon banánból.De kanyarodjunk vissza a recepthez, ami szintén egy nagyon impulzív ötlet alapján készült el.  Beléptem  Ferenc körúti bioboltba,… Tovább »

Jesolo meglepetései – VeganUtazó Olaszország

  Olaszországi utunk második állomása Jesolo bebizonyította, hogy több, mint egy üdülőváros, tömött tengerparttal és rengeteg napernyővel egymás mellett végig a parton.  A Velence megyében, az Adriai-tenger északi partvidékén fekvő városról lehet csak korábbi üdülőfalus tapasztalataim miatt voltak ellen gondolataim, és ezért ért meglepetésként minden kis különlegessége. Bár hozzátenném, direkt választottunk olyan helyet, ahol csak strandolni lehet,… Tovább »

Vegan töltött paprika

Erdélyi kerámiaedény, piacról beszerzett paprika, erkélyünkön burjánzó fűszernövényekkel ízesítés, ebből már rossz nem sülhet ki. Amikor aktív tinikoromat éltem, mindig megkaptam, hogy ki fog így feleségül venni, nem is tudok főzni. Még az érdeklődésemet se mutattam a konyhai dolgok iránt, egy idő után meg átment lázadásba. Ebből az attitűdből már nem maradt sok bennem, főleg… Tovább »

Vegan “KFC” káposztasaláta házilag

  Amit a gyorsétteremek nagyon jól tudnak, az bizony a finom ételek elérése ízfokozókkal.  Szerencsére a legtöbb ott beszerezhető ételt mi magunk is el tudjuk készíteni, sokkal egészségesebben és ugyanolyan finoman, ha nem finomabban, nem beszélve a költséghatékonyságáról.  Mostanában nagy kedvencem a káposzta, különféle módon készítem el, hogy ne unjak rá. Olcsón beszerezhető, egy nagyobb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!