Az édesburgonya egyre népszerűbb alapanyag, édeskés különleges íze nagyon jól kombinálható fűszerekkel, más ízekkel, de önmagában is megállja a helyét!
Érdemes fogyasztani mert C, B1, B2, B6, és E vitaminokat tartalmaz és ásványi anyagok közül megtalálható benne: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink. Fehérjének összetétele pedig a tojáséhoz hasonló. Bár kalóriában nem tartalmaz kevesebbet, mint a hagyományos burgonya, mégis ajánlják fogyókúrázóknak, mert lassú felszívódású, pozitív hatással van a bélrendszerre, erősíti az immunrendszert és daganatos sejtek kialakulása is megelőzhető vele.
Nézzünk valami receptet, amúgy édessége miatt simán sütőben megsütve is páratlan, de most édesburgonya krémlevest készítettem:
– 200 g édesburgonya – kis fokhagymapor
– két csipet só
– Szafi vadas alapporból egy csapott evőkanál (hasonló fűszerezés)
– 6 g citromlé
– 2 dl növényi tej
Elkészítése pedig csak annyi, hogy kockákra vágom, megfőzöm az édesburit, minden összetevővel összeturmixolom, és mégegyszer felforralom a gázon (5-8 perc).
Nagyon egyszerű recept, de nem saját, az arányokat innen néztem, úgyhogy linkelem: Szafi Reform édesburgonya-krémleves
Az utóbbi egy évben többet ettem a kelleténél, ezért pár hete elkezdtem diétásabban táplálkozni magamhoz képest. A Szafi diéta pedig nagyon jól tartható nekem edzések mellett is, így biztosan több alapanyagot és receptet fogok hozni tőle a jövőben. Valamint újra elkezdtem videózni, de még csak telefonnal, úgyhogy Instagram tévére (IGTV) teszem fel a vlgokat, főként mit ettem ma #vegan tematikába csempészek bele érdekességeket. Itt elérhetők: https://www.instagram.com/wargakrisztina/channel/
Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: