Amolyan sárgabarackos lusta rétes. Tudjátok, hogy nem vagyok híve az előrecsomagolt alapanyagoknak, de évente 1-2 alkalommal szoktam venni leveles tésztát vagy réteslapot, cserébe a többi napon nem szoktam bolti édességet fogyasztani. Így történt ez születésnapom alkalmából, amikor egyenesen a kertből a réteslapokra kerülő őszibarackból készült finomság.
Idén ez volt az én születésnapi tortám a családi ünnepléskor, annyira jól esett a savanykás íz, az édes töltelékkel, egyébként minimális cukor került bele.
-Úgy kezdtük, hogy három lapot egymásra raktunk (kilenc van egy csomagban).
– A felsőt megkentük olívaolajos vegán tejföllel. Közben a darát kevés olajon megpirítottuk, sóztuk, vízzel felöntöttük, amennyi ellepte annyival, addig kevertük, amíg a dara szétesett.
– Majd a kész darával sárgabarackkal, cukorral, fahéjjal megszórtuk a lapokat és felcsavartuk.
– A tetejét megkentük az olajos vegán tejföllel. Hat rúd készült belőle.
Dara helyett a meggyet mákkal is megszórhatjuk.
Kérlek ezt kóstoljátok meg, olyan finom! 🙂
Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: