Az utóbbi időben igyekszem az étkezéseimet a legtermészetesebb módon megoldani. Minél kevesebb feldolgozott élelmiszer, vegyszermentes alapanyagok piacról. Olykor pedig megadatik az, hogy magam szedjem papánál a réteshez a cseresznyét.
Most annyira nem voltunk lelkesek, hogy magunk készítsük a rétestésztát, ezért Penny-ben kapható vegan lapokat használtunk két csomaggal.
-Úgy kezdtük, hogy három lapot egymásra raktunk (kilenc van egy csomagban).
– A felsőt megkentük olívaolajos vegán tejföllel. Közben a darát kevés olajon megpirítottuk, sóztuk, vízzel felöntöttük, amennyi ellepte annyival, addig kevertük, amíg a dara szétesett.
– Majd a kész darával cseresznyével, meggyel, cukorral, fahéjjal megszórtuk a lapokat és felcsavartuk.
– A tetejét megkentük az olajos vegán tejföllel. Hat rúd készült belőle.
Dara helyett a meggyet mákkal is megszórhatjuk.
Mi nagyon szeretjük a meggyet-cseresznyét kombinálni a meggy a fagyasztóból jött, de a cseresznye a fáról, nagyon jó az édes és a savanykás együtt. Cukorhoz, darához nem adok meg mennyiséget, teljesen ízlés dolga, én annyira nem szeretem az édeset, de szeretem, ha minél tartalmasabb a töltelék.
Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: