A gofri nekem tipikus brunch része vagy alkalmi reggeli, szóval nem egy mindennapi finomság. Szüleimnél voltam az egyik hétvégén, amikor anyukám kitalálta, hogy vegan gofrival lep meg minket.
Érdekes, sokan azt gondolják, hogy a növényi étkezés mennyi lemondással jár, én pedig nem győzöm magam kordában tartani, és a heti edzésszámot is fel kellett vinnem, hogy ne guruljak. Annyi új íz, gasztronómiai utazás, na meg az a sok édesség, amit korábban alig kívántam, mert undorítóan édes krémes volt, most viszont nagyon finom ételekkel találkozom.
A cím is jelzi, hogy ez egy hagyományos gofri recept, tehát semmilyen reform hozzávalót nem tartalmaz, aminek esetlegesen a nagymamák ki se tudják mondani a nevét. Viszont a díszítésében már kicsit elengedtem a fantáziám.
Nézzük csak mi került bele:
500 ml finom liszt
250 ml teljes kiőrlésű liszt
1 csomag sütőpor
3 teáskanál cukor (szerintem egy is elég)
csipet só
10 dkg olvasztott ráma (Liga)
500 ml víz
vanília aroma ( szerintem Bourbon vanília)
Az összes alapanyagot keverjük csomómentesre, majd süssük ki gofrisütőben. Az én díszítésemet képezte: gránátalma, banán, matcha csoki, csokiszósz, házi eperlekvár.
Ha egy egészségesebb változatot szeretnétek, akkor javaslom a Szafi Free lisztkeverékeket, a karobos muffinosból is lehet vagy a palacsintásból. De használhattok mandula, csak teljes kiőrlésű vagy zablisztet is.
Ha kíváncsiak vagytok pontosan, hogy készült a gofri és miket eszem vegánként vidéken a szüleimnél, itt megnézhető az erről készült videó:
Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: