A hosszú hétvégék munkaszüneti napok arra sarkallnak, hogy minél több mindent készítsek el otthon. Már elvből nem állok be a sorba egy ilyen hétvége előtti nap, amikor tömegével érkeznek az emberek a boltokba.
Pedig rám is rám jön frász, hogy nem lesz nyitva bolt, mit fogunk enni, de mindig rá kell jönnöm, ha egy hétig nem mennénk vásárolni, akkor sem halnánk éhen, esetleg Leopold.
Sőt, ezek a napok arra is jók, hogy kicsit kitisztul a hűtő, a szekrények polcai és kicsit elszakadok a raktározó üzemmódból.
Na meg beindul a fantázia, de minimum a keresés Google-ben. Nem saját recept (hogy is lenne), de miután kiraktam a kifliről a képeket sokan kértétek,
így megmutatom vegánná formálva:
|| HOZZÁVALÓK:
– 350 g búzaliszt (lehet teljeskiőrlésű is, vagy fele-fele)
– 250 ml növényi tej
– 25 g élesztő
– 1 teáskanál só
– 1 kávéskanál kristálycukor
– 1-2 evőkanál olívaolaj
|| ELKÉSZÍTÉS:
- A növényi tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
2. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet majd jól kidolgozzuk, dagasztjuk. (Nekem plusz 35 g lisztet vett még fel, mert ugye nem minden liszt egyforma).
3. A kész tésztát két részre osztjuk.
4. Az egyiket kerek lappá nyújtjuk, majd elvágjuk 4 részre (félbe, és a felet is félbe).
5. Egyesével vékony háromszöggé nyújtjuk.
6. A szélesebbik felétől szorosan feltekerjük, úgy hogy a hajtás alulra kerüljön. (
7. Sütőpapíros tepsire tesszük a kész kifliket.
8. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (alsó, felső sütés) amíg belemelegszik a sütő annyi kelesztés pont elég ennek a kiflinek. Ha ez megvan, akkor a kifliket lekenjük tejjel és mehet a sütőbe kb. 20 percre, míg szép pirosra sülnek.
Eredeti recept INNEN! képekkel a készítésről.
Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: