Tofu rántotta a tökéletes hétvégi reggeli

Szeretek jókat, finomakat enni, de annyira nem nyűgőz le semmilyen étel vagy kreáció, hogy én sopánkodjak vagy vágyakozzak, olyan ételre, amiért állatokat tartanak rossz körülmények közt, majd kegyetlenül ölnek meg. 

Főleg úgy, hogy a legtöbb hagyományos étel veganizált változata nem csak jobban esnek, de sokkal jobban ízlenek, mint kínokat megélt társuk. 

A tofu rántotta az abszolút kedvenc hétvégi brunch-om!
Aminek titka, a fekete só!
Ennek az összetevőnek köszönhetően tojás íze lesz az ételnek, a kurkumától kap egy sárga színt, a tofu pedig az állagot adja. 

Ettől függetlenül én nem mondanám azt, hogy ez a tojás rántotta,  inkább egy különálló étel, amit szeretek feldobni paprikákkal, cukkinivel és ízlés szerinti fűszerezéssel, nekem most kedvencem a francia erkélyünkön nevelgetett friss bazsalikomok. De az ízesítés hétvégente változik, kedv és aszerint, hogy mik találhatók otthon.

 

|HOZZÁVALÓK:
1 vöröshagyma
1 tofu (lehet sima, füstölt, marinált, bazsalikomos is)
1 kápia paprika
1 tv paprika
kurkuma
olívaolaj 
himalájai fekete só

|ELKÉSZÍTÉS
A felvágott hagymát üvegesre pirítjuk, egy kis olívaolajon. A tofut összetörjük villával, amihez hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük, kicsit állni hagyjuk. Addig a paprikákat, ha úgy van cukkinit a hagymához adjuk pirítjuk pár percig, majd hozzáadjuk a tofut is! Összesütjük és már tálalható is!

Szeretem friss bagettel enni, de előfordult már, hogy tortillába tettem vagy pirítóssal fogyasztottam. Szeretek hozzá még friss zöldségeket enni, így már tuti, hogy elmegy egy reggeli-ebédnek is, ami szerintem hétvégén nagyon kényelmes és egyéb programokra hagy időt. 

MÉG TÖBB VEGAN INSPIRÁCIÓ:

Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.

 FACEBOOK |INSTAGRAM |

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!