Vegan hortobágyi nemhúsos palacsinta

Nagyon hangulatfüggőevő vagyok a saját kereteimen belül. Mindig figyelek arra, hogy mit kíván a szervezetem és sosem erőltetek magamra semmit, mert az egészséges. Azonban keresem az alternatívákat, ha például nagyon megkívánom a fagyit, akkor készítek magamnak itthon banánból.
De kanyarodjunk vissza a recepthez, ami szintén egy nagyon impulzív ötlet alapján készült el. 

Beléptem  Ferenc körúti bioboltba, első pillantásom a Szafi Free vegan palacsintatésztára tévedt, és innen már csak egy pillanatnyi gondolat választott el gyermekkorom egyik kedvenc ételétől, ami a hortobágyi palacsinta volt.
Szerelmespárommal készítettük el és többször el is hangzott tőlem, hogy anyu így meg úgy csinálta, törekedtem, hogy hozza vissza a régi ízeket, de közben mégis megborult a jelenlegi ízlésvilágomat tükröző fűszereket kis üvegtégelye. 

Mennyei étel lett belőle, ilyenkor mindig nehezen tudom abbahagyni az evését, vannak nálam az ilyen időtlen ételek, amikből nagyon sokáig tudnék falatozni, akárcsak a pizzás sós falatok,  steak burgonya szósszal, vegan chilis bab üresen, ilyesmik. 

A palacsinta receptet nem írom le külön, mert én azzal nem vagyok jóban, és rajtam kívül szinte mindenkinek van egy bevált receptje hozzá, annyi csak, hogy édesítés nélkül készítsük. De tudom ajánlani a Szafi Free palacsintatésztát, fogalmam sincs eddig miért szenvedtem, amikor itt ez a teljesen természetesen lisztkeverék, amihez csak vizet kellett tenni és sót. Nem beszélve arról, hogy gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény, vékony tésztás, könnyen tekerhető palacsinták készíthetők belőle. 

| HOZZÁVALÓK

TÖLTELÉK

  • FÉL ZÖLDPAPRIKA
  • EGY FEJ VÖRÖSHAGYMA
  • 200 G SZEJTÁN
  • 1 CSOMAG FÜSTÖLT TOFU
  • EGY EK ŐRÖLT KURKUM
  • EGY TEÁSKANÁL ŐRÜLT CURRY
  • ÍZLÉS SZERINT SÓ, BORS
  • 1 TEÁSKANÁL PIROSPAPRIKA

ÖNTET

  • 200 ML NÖVÉNYI TEJSZÍN (RIZSTEJSZÍN)
  • 80 G FEHÉR LISZT

| ELKÉSZÍTÉS

A zöldségeket és szejtánt apróra vágjuk, a tofut feldaraboljuk és villával összenyomjuk. Kevés olajon a hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szejtánt, tofut, paprikát, majd ezeket is összepirítjuk, beleszórjuk a fűszereket, ezután felöntjük körülbelül 4 dl vízzel és negyed órán keresztül főzzük. Amikor az idő letelt leszűrjük a levet és a tölteléket félretesszük. A leszűrt léhez lassan adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd a növényi tejszínt és csomómentesre keverjük. 

 

Jó étvágyat! 🙂

Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.

 FACEBOOK |INSTAGRAM |

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!