Vegan töltött paprika

Erdélyi kerámiaedény, piacról beszerzett paprika, erkélyünkön burjánzó fűszernövényekkel ízesítés, ebből már rossz nem sülhet ki.

Amikor aktív tinikoromat éltem, mindig megkaptam, hogy ki fog így feleségül venni, nem is tudok főzni. Még az érdeklődésemet se mutattam a konyhai dolgok iránt, egy idő után meg átment lázadásba. Ebből az attitűdből már nem maradt sok bennem, főleg a növényi étrendre áttérés óta,  elég sok tudást, gyakorlatot összeszedtem magamnak.

Bár fene se gondolta volna, főleg nem a családtagjaim, hogy nekem majd a szerelmespárom fog olyanokat rittyenteni, hogy még édesanyám is elismerő messenger üzeneteket küldd rá a kép láttán. Ezt történt a töltött paprika asztalra kerülése után is. 

Így hát érkezzen a mennyei vegan töltött paprika recept, szerelmespáromtól!

|HOZZÁVALÓK (4 adag)

– 8 TV paprika
– 1 L házi paradicsomlé
– kb. 250 g rizs
– 2 evőkanál lenmag
– 2 csomag tofu natúr vagy füstölt ízlés szerint
– curry
– koriander
– mustármag
– zöldbors
– feketebors
– bazsalikom
– oregano
– só

| ELÉKSZÍTÉS

Megfőzzük a rizst, célszerű úgy főzni, hogy krémesebb legyen, így később könnyebben tudjuk formázni és megtölteni vele a paprikát.  Össze nyomom a tofut, célszerű villával nagyon apróra, ha megfőtt a rizs összekeverjük tofuval és lenmaggal és a fűszereket ízlés szerint hozzáadjuk, majd hagyjuk kihűlni. 
Paprikát meg kell mosni, csumájánál levágjuk, csumát kiszedjük és alaposan beletöltjük a töltelékek, figyelni kell, hogy ne legyen üreges, mert akkor a paprika összeeshet. A maradék töltelékből kézzel gombócokat formázunk.
A megtöltött paprikákat, egy kerámiatálba, ha nincs egy nagyobb méretű fazékba helyezzük a gombócokkal együtt, ráöntjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a oreganót, bazsalikomot, lefedjük és kerámiaedényben sütőben 150-175 fokon kb. 1 órát sütjük fedővel, majd 15 percet fedő nélkül, vagy B opcióként fazékban lassú tűzőn főzzük, forrástól számított kb. 45 percig. Akkor igazán jó szerintünk, amikor a paprika még kicsit roppanós, de már mégis puha. Aki több szósszal szereti, annak javaslom, hogy kicsit több paradicsomlével dolgozzon.

Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.

 FACEBOOK |INSTAGRAM |

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!