Amit a gyorsétteremek nagyon jól tudnak, az bizony a finom ételek elérése ízfokozókkal. Szerencsére a legtöbb ott beszerezhető ételt mi magunk is el tudjuk készíteni, sokkal egészségesebben és ugyanolyan finoman, ha nem finomabban, nem beszélve a költséghatékonyságáról.
Mostanában nagy kedvencem a káposzta, különféle módon készítem el, hogy ne unjak rá. Olcsón beszerezhető, egy nagyobb darabból én általában két menüt tudok főzni több napra. A káposzta jó, mert magas a rosttartalma, így serkenti az emésztést, sok benne a C-vitamin, immunerősítő, segíti a fogyást (kivétel ez a recept), bőrnek is jót tesz és gyulladáscsökkentő hatása is van.
Szerintem még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne lett volna oda a KFC-s káposztasalátáért, amit meg tudok érteni. Bár életemben csak egyszer fogyasztottam, de valóban hagyott juckfood kulináris nyomokat. Viszont az utóbbi lassan két évben egyáltalán nem, és a korábbi éveimben is minimalizáltam a gyorsétterembe járást, így ez a fajta amerikai káposztasaláta is kimaradt az életemből. De! Egyik nap csak úgy megkívántam és aztán el is készítettem, azt kell mondjam igazán finomra sikerült.
Így készítettem:
– lereszeltem fél káposztát, a nagyobbik lyukon (remélem ez így mindenkinél elterjedt kifejezés)
– megsóztam, én hagytam, hogy egy kicsit engedjek a levéből, addig lereszeltem a répát
– káposztának kinyomkodtam a levét, majd a répához kevertem
– lehet bele lila hagymát tenni, de én kihagytam
– összekevertem a 3 evőkanál cukrot (lehet kevesebb is), ecetet, tojás nélküli majonézt, olívaolajat (lehet lenmag vagy mákolaj)
– kicsit még sóztam, jól összekevertem, hagytam állni a hűtőben egy órát, és már tálalható is!
Nézz be a Tudatos életbe! csoportba, ahol egymással osztjuk meg felfedezéseinket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: